Svíčková na smetaně se slaninou

Suroviny

hovězího zadního
1 kg
slaniny
200 g
kořenová zelenina (4 mrkve,1–2 větší petržele,1 malý celer)
cibule
3 ks
sklenička nakládané kořenové zeleniny
1 ks
smetana (30%)
1 ks
bobkové listy
4 ks
kuliček pepře, nového koření
5 ks
olej, sůl
marmeláda dle chuti
cukr a ocet na dochucení

Postup přípravy:

Maso důkladně omyjeme, odblaníme, nasolíme a prošpikujeme. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme nasolené maso a necháme zatáhnout.

Poté k masu přidáme kořenovou zeleninu a necháme dusit cca 20 minut společně s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Poté přendáme do zapékací mísy, přidáme nakládanou zeleninu a dáme do trouby (maso podléváme). Pečeme asi 2 hodiny, dokud není maso měkké. Poté je vyjmeme a zeleninu propasírujeme i s výpekem z masa přes cedník do menšího hrnce.

Propasírovanou zeleninu přivedeme k varu a zašleháme do ní smetanu smíchanou se lžičkou cukru (omáčka by se potom neměla srazit). Takto připravenou omáčku dochutíme octem, cukrem, případně solí. Mám vyzkoušené, že se většinou omáčka už moc nemusí ochucovat díky zelenině. Podáváme s plátkem citronu a brusinkovým kompotem.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.3.2011 12:04| autor: vanecke

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist