Kuře s artyčoky

profimedia-0014112228-1100x618.jpg

Suroviny

celé kuře

1 ks

olivový olej

4 PL

máslo

2 PL

červené cibule (dle velikosti)

2 ks

zeleninový vývar

1 sklenice

hladká mouka

1 PL

artyčoky

150 g

petrželka

snítka

sůl, pepř

špetka

ryže, těstoviny nebo pečivo

dle chuti

Postup přípravy:

Nasekejte na porce kuře, můžete ho částečně vykostit. Osolte, opepřete a dozlatova opečte v hlubší pánvi na 4 lžících olivového oleje. Maso vyjměte, přidejte lžičku másla, nasypte hrubě nakrájené 2 červené cibule, vraťte maso, podlijte zeleninovým nebo kuřecím vývarem (i z kostky) a poduste doměkka. Rozmělněte lžíci hladké mouky se lžící měkkého másla a máslovou hrudkou zahustěte šťávu. Přidejte 150 g odkapaných artyčoků v kořeněném olejovém nálevu a hrstku jemně nasekané petrželky, krátce prohřejte, podle chuti osolte a opepřete. Podávejte s těstovinami, rýží či pečivem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.7.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist