Vepřové výpečky

veprove-vypecky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hřbetní sádlo nebo tučnější bůček
500 g
vepřová plec
300 g
kmín
1 lžička
sůl
1/4 lžičky
cibule nebo česnek
na ozdobu

Postup přípravy:

Maso omyjte, osušte, nakrájejte na kostky, sádlo nakrájejte na drobné kostičky a vložte do pekáčku nebo kastrolu s poklicí. Posypte kmínem, solí, podlijte vodou, zakryjte poklicí a dejte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 40 minut, poklici sundejte a dopečte, dokud se veškerá voda neodpaří. Vše nalijte do porcelánové nebo ohnivzdorné skleněné nádoby, nechte vychladnout a potom v chladu ztuhnout. Ztuhlé natřete na chleba a posypte na kolečka nakrájenou cibulí nebo česnekem nakrájeným na tenké plátky. Podávejte s kyselou okurkou nebo kysaným zelím a s pivem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.3.2020 2:45| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist