Špaldový ovocný koláč

probio_spaldovy_kolac-1100x618.jpg Zdroj: www.probio.cz

Suroviny

polohrubá pšeničná mouka PROBIO
180 g
polohrubá špaldová mouka PROBIO
70 g
třtinový přírodní cukr PROBIO
100 g
slunečnicový olej na pečení a smažení
100 ml
kypřící prášek do pečiva
12 g
vanilkový cukr
40 g
vanilkový mletý prášek
1 ČL
vejce
3 ks
mléko
50-100 ml
měkký tvaroh
250 g
podzimní ovoce (jablko, hruška, švestka)
500 g

Postup přípravy:

Žloutky ušlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem. Mouku prosejte a smíchejte s ½ balíčku kypřícího prášku. Přidejte olej a společně se žloutky a cukrem ušlehejte. Přimíchejte zbytek kypřicího prášku a podle potřeby zřeďte trochou mléka. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a zlehka ho vmíchejte do těsta. Těsto přelijte do pekáče vyloženého pečicím papírem. Tvaroh smíchejte s 1 lžící oleje a mletým vanilkovým práškem. Tvarohovou náplní přelijte těsto a posypte ovocem. Pečte na 200 °C cca 30 minut.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.4.2024 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist