Svíčková na smetaně se slaninou
Maso důkladně omyjeme, odblaníme, nasolíme a prošpikujeme. Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme nasolené maso a necháme zatáhnout. Poté k masu přidáme kořenovou zeleninu a necháme dusit cca 20 minut společně s bobkovým listem, pepřem a novým kořením....
Svíčková na smetaně se slaninou a zeleninou – tomu říkám klasika a velká dobrota !
myslím ,že nebudu jediná, když napíšu, že svíčková patří mezi nejlepší omáčky… prostě nemá chybu 🙂
Tato svíčková se slaninou je opravdu dobrá.
Zrovna včera jsem dělala svíčkovou a hledala nějaký dobrý recept, příště zkusím ten váš.
Já svíčkovou na několik dnů prošpekovanou nakládám do zeleniny a nálevu, peču v troubě atd.někdo svíčkovou vaří v hrnci a tvrdí,že má nejlepší svíčkovou.Tento recept mi připomíná můj,takže věřím,že je svíčková výborná
mňam, svíčkovou miluju 🙂
Když se svíčková povede, je to dobrota. Zajímavé je, že je u každého jiná.
tou snad nepohrdne nikdo,když se povede ,je vynikající
clovek vzdycky najde jeden recept ze vsechno mznych uhlu. alepon jedno jidlo chutna pokazde jinak
clovek vzdycky najde jeden recept ze vsechno mznych uhlu. alepon jedno jidlo chutna pokazde jinak
česká svíčková je vynikající, dělávám ji podobně skoro každy týden pro rodinu,protože milujeme hovězí.
Svíčkovou u nás milujeme všichni, bohužel ne vždy se mi podaří
nevím co je na tom zvláštního, svíčkovou si poručila dcera teď v neděli a bez špeku (krásně voňavého) to prostě nejde . Taky nevím proč ještě dávat nakládanou zeleninu, když už tam kořenová je….
Miluju zdrave jidlo , ale kdyz se nekde objevi svickova , neodolam a hresim . je to takova odmena a tuhle verzi se slaninkou urcite v nejblizsi dobe vyzkousim , dekuji za tip.