Velikonoční beránek s vanilkou

beranek-1100x618.png Zdroj: Shutterstock.com

Suroviny

cukr krupice
1 hrnek
hladká mouka
2 hrnky
kypřící prášek do pečiva
1 ks
rozpuštěné máslo
1/2 hrnku
kůra z citrónu
1 ks
vejce
3 ks
mléko
1 hrnek
vanilka
1 ks
sádlo na vymazání formy
2 PL
hrubá mouka na vymazání formy
1 ks

Postup přípravy:

Mouku smíchejte s práškem do pečiva a cukrem. Přidejte máslo, obsah vanilkového lusku, mléko a vejce. Promíchejte v hladké těsto a vlijte ho do dobře vysypané kameninové oboustranné formy. Plňte „obličejovou” stranu formy, a to až 2-4 cm pod okraj. Přiklopte druhou částí formy. Pečte 40-60 minut při 180 °C. Zda je beránek hotový, ověřte vpíchnutím špejle. Pokud na ní nic neulpí, je hotovo. Po vyjmutí formy z trouby zabalte do vlhké utěrky a nechte odstát do úplného vychladnutí. Opatrně beránka vyklopte, postavte na servírovací talíř, poprašte cukrem a místo očí zapíchněte hřebíčky. Na krk uvažte mašli a máte hotovo!

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.4.2022 4:00| autor: Adelu

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist