Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Suroviny

rybí vývar
250 ml
bílé víno
375 ml
mořský pstruh
1,2 kg
mrkev
250 g
pórek
2 ks
sůl
dle chuti
máslo
1 PL
pepř
dle chuti
žervé
50 g
žloutky
2 ks

Postup přípravy:

Svaříme rybí vývar s vínem (2 lžíce odložíme stranou).

Pstruha omyjeme a vložíme do horkého vývaru. Ztlumíme teplotu a vaříme asi 20 minut. Očistíme a omyjeme pórek, nakrájíme na špalíky a rozdělíme na kroužky. Oloupeme mrkev a podélně ji nakrájíme na plátky. Přelijeme je horkou osolenou vodou a 3 minuty blanšírujeme.

Slijeme, omastíme máslem a odložíme do tepla. Maso vyjmeme z vývaru a také odložíme.

Do omáčky rozdrobíme sýr a úplně jej rozpustíme. Asi po 5 minutách přilijeme zbylé víno s rozkvedlaným žloutkem.

Omáčku dochutíme solí a pepřem. Plátky masa rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a přelijeme sýrovou omáčkou.

Podáváme s vařenými brambory a petrželkou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist