Mořský pstruh s jemnou sýrovou omáčkou

Suroviny

rybí vývar
250 ml
bílé víno
375 ml
mořský pstruh
1,2 kg
mrkev
250 g
pórek
2 ks
sůl
dle chuti
máslo
1 PL
pepř
dle chuti
žervé
50 g
žloutky
2 ks

Postup přípravy:

Svaříme rybí vývar s vínem (2 lžíce odložíme stranou).

Pstruha omyjeme a vložíme do horkého vývaru. Ztlumíme teplotu a vaříme asi 20 minut. Očistíme a omyjeme pórek, nakrájíme na špalíky a rozdělíme na kroužky. Oloupeme mrkev a podélně ji nakrájíme na plátky. Přelijeme je horkou osolenou vodou a 3 minuty blanšírujeme.

Slijeme, omastíme máslem a odložíme do tepla. Maso vyjmeme z vývaru a také odložíme.

Do omáčky rozdrobíme sýr a úplně jej rozpustíme. Asi po 5 minutách přilijeme zbylé víno s rozkvedlaným žloutkem.

Omáčku dochutíme solí a pepřem. Plátky masa rozdělíme na talíře, přidáme zeleninu a přelijeme sýrovou omáčkou.

Podáváme s vařenými brambory a petrželkou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist