Pstruh v pórkovém kabátku se zeleninou

Suroviny

středně velký pstruh
4 ks
velký pórek
2 ks
mražená zelenina (mrkev, hrášek, fazolky)
400 g
citrón
1 ks
nové koření
3 ks
celý pepř
1 ČL
bobkový list
1 ks
máslo
1 ořech

Postup přípravy:

Mraženou zeleninu dejte do misky, zalijte ji studenou vodou, aby byla ponořená, a nechte ji rozmrznout. Ze pstruhů seřízněte filety (řežte ostrým nožem od hlavy podél páteře směrem k ocasu, pak otočte a seřízněte i druhou stranu) a zbavte je kůže. Maso osolte, opepřete a pokapejte citrónem. Pórku odřízněte kořínky a vadné horní listy. Po délce ho rozřízněte, omyjte, osušte a oddělte část co nejširších vrchních listů. Vložte je na pár sekund do vroucí vody a následně ve studené vychlaďte. Složte vždy několik listů přes sebe tak, aby vznikl dlouhý pás. Na něj vždy položte filet a pevně ho srolujte. Konce zajistěte párátky. Závitky vložte do téměř vroucí vody, přidejte sůl, pepř, nové koření, bobkový list, citrónovou šťávu a velmi zvolna vařte asi 10 minut. Mezitím na kousku másla poduste zbylý nakrájený pórek a rozmrazenou zeleninu, podle chuti ji osolte a opepřete. Podávejte s vařenými bramborami.

Tip: stejným způsobem můžete připravit závitky i z filetů jiných ryb.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist