Pstruh v pórkovém kabátku se zeleninou

Suroviny

středně velký pstruh

4 ks

velký pórek

2 ks

mražená zelenina (mrkev, hrášek, fazolky)

400 g

citrón

1 ks

nové koření

3 ks

celý pepř

1 ČL

bobkový list

1 ks

máslo

1 ořech

Postup přípravy:

Mraženou zeleninu dejte do misky, zalijte ji studenou vodou, aby byla ponořená, a nechte ji rozmrznout. Ze pstruhů seřízněte filety (řežte ostrým nožem od hlavy podél páteře směrem k ocasu, pak otočte a seřízněte i druhou stranu) a zbavte je kůže. Maso osolte, opepřete a pokapejte citrónem. Pórku odřízněte kořínky a vadné horní listy. Po délce ho rozřízněte, omyjte, osušte a oddělte část co nejširších vrchních listů. Vložte je na pár sekund do vroucí vody a následně ve studené vychlaďte. Složte vždy několik listů přes sebe tak, aby vznikl dlouhý pás. Na něj vždy položte filet a pevně ho srolujte. Konce zajistěte párátky. Závitky vložte do téměř vroucí vody, přidejte sůl, pepř, nové koření, bobkový list, citrónovou šťávu a velmi zvolna vařte asi 10 minut. Mezitím na kousku másla poduste zbylý nakrájený pórek a rozmrazenou zeleninu, podle chuti ji osolte a opepřete. Podávejte s vařenými bramborami.

Tip: stejným způsobem můžete připravit závitky i z filetů jiných ryb.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist