Vareniky

Suroviny

polohrubá mouka
0,5 kg
droždí
0,5 kostky
voda
sůl
cukr
hovězí maso
rýže
1
cibule
2 ks
pepř

Postup přípravy:

Těsto:0,5 kg polohrubé mouky, půl kostky droždí, teplá voda, trochu soli a cukru 

Náplň: uvařené a umleté hovězí maso – přední, 1 pytlík uvařené rýže, 2 velké cibule osmažené na troše oleje, 
sůl, pepř

Zpracujeme kynuté těsto po vykynutí, rozválíme na asi 1 cm tloušťky, vykrájíme větší kolečka, suroviny na náplň smícháme, dáváme na kolečka, přeložíme a stáčíme k sobě vzniknou nám půlměsíčky. Házíme do vařící vody a vaříme podle velikosti 8-10 minut.

Vyndáme, propícháme, promastíme, aby se neslepily. Podáváme s kečupem, kysanou smetanou nebo s tím co máme rádi. My je máme rádi když vychladnou, osmažené na oleji dozlatova, jsou krásně křupavé.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.7.2011 10:26| autor: ladouch

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist