Pivovarský hovězí guláš s křenem a protlakem

Suroviny

hovězí kližky nebo krku
700 g
rostlinného tuku
80 g
cibule
200 g
mleté papriky
15 g
rajčatového protlaku
20 g
vody
6 dcl
hladké mouky
50 g
sůl, pepř
kmín, česnek, majoránka
křen a cibule

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na úhledné kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme ji na tuku dorůžova. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji. Vložíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a za stálého míchání osmahneme. Maso podlijeme polovinou vody, přidáme kmín, rajčatový protlak a dusíme pod poklicí. Pod poloměkkým masem vydusíme šťávu do tuku, zaprášíme moukou, za stálého míchání ji zasmahneme, zalijeme vodou, přidáme utřený česnek a majoránku. Maso vaříme za občasného promíchávání do měkka.

Poté maso vyjmeme do jiného kastrolu, šťávu na ně přecedíme přes hustý cedník a ještě krátce provaříme až vystoupí tuk na povrch. Porci guláše ozdobíme na talíři strouhaným křenem a kolečky nakrájené cibule.

PŘÍLOHA: houskový knedlík, špekový knedlík, vařené brambory, těstoviny

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist