Pikantní krůtí guláš s česnekem

Suroviny

krůtí prsa

1 kg

cibule

1 kg

česnek

2 stroužky

feferonka

2 ks

žlutá paprika

2 ks

vývar

300 ml

olej (sádlo)

dle potřeby

sůl, mletý pepř

dle chuti

kmín

dle chuti

sladká mletá paprika

1 PL

chléb (mouka, škrobová moučka) na zahuštění

dle potřeby

majoránka (čerstvá nebo sušená)

dle chuti

Postup přípravy:

Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Z paprik a 2 ks feferonek odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme tuk a cibule na něm orestujeme. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a také orestujeme. Když se „zatáhne“, přidáme sůl, mletou červenou papriku, mletý pepř, kmín, prolisovaný česnek a nakrájené 2 ks feferonek. Promícháme a zalijeme vývarem. Poté zvolna dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a čerstvou majoránku (pokud přidáváme sušenou, dáváme ji hned s ostatním kořením). Šťávu zahustíme buď nastrouhaným starším chlebem či lžičkou škrobové moučky rozmíchané ve troše studené vody, promícháme a ještě chvíli podusíme. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb, rýže, těstoviny.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.2.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist