Pikantní krůtí guláš s česnekem

Suroviny

krůtí prsa
1 kg
cibule
1 kg
česnek
2 stroužky
feferonka
2 ks
žlutá paprika
2 ks
vývar
300 ml
olej (sádlo)
dle potřeby
sůl, mletý pepř
dle chuti
kmín
dle chuti
sladká mletá paprika
1 PL
chléb (mouka, škrobová moučka) na zahuštění
dle potřeby
majoránka (čerstvá nebo sušená)
dle chuti

Postup přípravy:

Krůtí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Z paprik a 2 ks feferonek odstraníme jádřince a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozpálíme tuk a cibule na něm orestujeme. Jakmile zesklovatí, přidáme maso a také orestujeme. Když se „zatáhne“, přidáme sůl, mletou červenou papriku, mletý pepř, kmín, prolisovaný česnek a nakrájené 2 ks feferonek. Promícháme a zalijeme vývarem. Poté zvolna dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme nakrájenou čerstvou papriku a čerstvou majoránku (pokud přidáváme sušenou, dáváme ji hned s ostatním kořením). Šťávu zahustíme buď nastrouhaným starším chlebem či lžičkou škrobové moučky rozmíchané ve troše studené vody, promícháme a ještě chvíli podusíme. Jako příloha je vhodný čerstvý chléb, rýže, těstoviny.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.2.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist