Horalská svíčková

Suroviny

hovězí maso
800 g
slanina
30 g
máslo
3 PL
cibule
1 ks
kořenová zelenina
100 g
hladká mouka
3 PL
sterilovaná okurka
3 ks
plnotučná hořčice
1 PL
citron
1/2
smetana
200 ml
divoké koření
sůl
voda

Postup přípravy:

Váleček hovězího masa opláchneme, prošpikujeme nudličkami slaniny a očištěnou omytou a na kousky nakrájenou zeleninou a povrch ovážeme režnou nití.

Na másle osmahneme oloupanou na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme divoké koření a maso v základu krátce opečeme. Osolíme, zalijeme vodou a v troubě pod poklicí pečeme za občasného podlévání doměkka.

Maso vyjmeme a šťávu zahustíme moukou promíchanou ve smetaně. Vaříme za stálého míchání, přidáme hořčici, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu.

Omáčku přecedíme, dosolíme, přidáme zbylou zeleninu a nakrájené sterilované okurky. Nakonec vrátíme naporcované maso.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.7.2011 4:45| autor: MARCURKA

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist