Chutná hrachová polévka

Suroviny

cibule
1 ks
drůbeží vývar
1200 ml
pepř
sůl
máslo
3 PL
loupaný hrách
400 g
středně velké mrkve
2 ks
řapíkatý celer
1 ks
větší brambory
2 ks
šunka
200 g
čerstvá bazalka
6 snítky

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Namočíme hrách alespoň na 3 hodiny do vody. Pak dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka 30-40 minut.

Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, celer, oloupanou cibuli a oloupané brambory. Na másle orestujeme mrkev, celer a cibuli.

Orestovanou zeleninu přidáme do polévky spolu s nakrájenými brambory a na kostičky nakrájenou šunkou. Na talíři polévku ozdobíme lístkem bazalky.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.11.2011 1:53| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist