Chutná hrachová polévka

Suroviny

cibule
1 ks
drůbeží vývar
1200 ml
pepř
sůl
máslo
3 PL
loupaný hrách
400 g
středně velké mrkve
2 ks
řapíkatý celer
1 ks
větší brambory
2 ks
šunka
200 g
čerstvá bazalka
6 snítky

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Namočíme hrách alespoň na 3 hodiny do vody. Pak dáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme doměkka 30-40 minut.

Mezitím nakrájíme očištěnou mrkev, celer, oloupanou cibuli a oloupané brambory. Na másle orestujeme mrkev, celer a cibuli.

Orestovanou zeleninu přidáme do polévky spolu s nakrájenými brambory a na kostičky nakrájenou šunkou. Na talíři polévku ozdobíme lístkem bazalky.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.11.2011 1:53| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist