Zatloukané řízky

zatloukane-rizky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřové maso
8 plátků
smetana ke šlehání
2,5 dcl
vejce
2 ks
strouhanka
170 g
olej
na smažení
sůl
na dochucení
mletý pepř
na dochucení

Postup přípravy:

Maso omyjeme, osušíme, poprášíme z obou stran pepřem a solí. Na prkénko nasypeme vrstvu strouhanky, plátky v ní jeden po druhém obalíme a pěstí ji důkladně do masa „zatlučeme“. V pánvi rozehřejeme olej. Vejce rozšleháme a řízky v něm namáčíme. Ihned je vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme po obou stranách dozlatova na středním ohni. Pak řízky přendáme do zapékací misky, zalijeme smetanou a zapékáme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 40 minut.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.3.2020 2:34| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist