Vepřová žebra se šalotkou a marmeládou

veprova-zebra-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

masité vepřové žebro
1,5 kg
šalotka
2 ks
česnek
2 stroužky
rajský protlak
2 PL
pomerančová marmeláda
4 PL
sójová omáčka
3 PL
citrónová kůra z 1 ks citrónu
1 ks
pomerančová kůra z 1 ks pomeranče
1 ks
pomerančová šťáva (z 1 ks pomeranče)
1 ks
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

V hrnci promícháme nakrájenou šalotku a česnek s protlakem, marmeládou, sójovou omáčkou, pomerančovou šťávou, kůrou. Vše přivedeme k varu, pomalu zahříváme až tekutina zhoustne. Marinádu osolíme a opepříme. Žebra pomažeme marinádou a pečeme v pekáči 30-40 minut při teplotě 200 stupňů. Podáváme s rýžovým salátem nebo bílým chlebem.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist