Přírodní vepřové řízky se zeleninou

prirodni-rizky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřový řízek
4 ks
sůl, mletý bílý pepř
dle chuti
zelenina
dle libosti
tuk na opečení
dle potřeby

Postup přípravy:

Řízky naklepeme a na několika místech nařízneme. Opepřené a osolené řízky vložíme na rozehřátý tuk a po obou stranách opečeme. Podlijeme malým množstvím vody a krátce podusíme. Podáváme s bramborovou kaší a kompotem nebo bramborovými hranolky či rýží, zeleninovou oblohou a tatarskou omáčkou.

Tipy:

  • před podáváním každý plátek masa pokryjte plátkem šunky, plátkem tvrdého sýra a pod grilem nebo ve vyhřáté troubě krátce zapečte
  • vypečenou šťávu můžete zjemnit taveným sýrem (výborný je s příchutí nivy nebo šunky), který se teplem roztaví a šťávu zahustí.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.1.2024 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist