Vepřové koleno s kyselým zelím a jalovcem

Suroviny

vepřové koleno
1 kg
nakrájená cibule
150 g
bobkové listy
2 ks
kuličky pepře
4 ks
kysané zelí
750 g
bobule jalovce
4 ks
moučné brambory
1 kg
mléko
1/4 l
máslo
1 PL
strouhaný muškátový oříšek
sůl

Postup přípravy:

Vepřové koleno dejte do těsnějšího hrnce a zalijte je pokud možno malým množstvím vody. Přidejte 100 g cibule, rozdrcené bobkové listy a celý pepř. Povařte 90 minut.

Půl hodiny před dovařením masa odeberte 1/8 l tučného vývaru z kolena a povařte v něm kyselé zelí s 50 g cibule a s bobulemi jalovce. Zelí duste do měkka při nízké teplotě, občas zamíchejte, nakonec dochuťte.

Brambory vařte asi 20 minut, slijte, nechte vychladnout a rozmačkejte nebo prolisujte. Smíchejte s horkým mlékem a vmíchejte máslo. Osolte, ochuťte muškátovým oříškem a posypte dle chuti do zlatova opečenými kroužky cibule.

V tlakovém hrnci vařte vepřové koleno jen 30 minut a zelí jen 10 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist