Vepřové koleno pečené se šalotkou a česnekem

Suroviny

vepřové koleno

1 ks

cibule

1 ks

česnek

3 stroužky

hřebíčku

7 ks

šalotek

20 ks

sádla

1 PL

vývar, voda, kmín, sůl

Postup přípravy:

Očištěné koleno omyjeme, dáme do osolené vody s oloupaným stroužkem česneku i oloupanou cibulí a vaříme do poloměkka, pak z vody vyjmeme a necháme oschnout. Potom povrch kolena nařežeme do ozdobné mřížky, pokmínujeme, osolíme, potřeme zbylými oloupanými utřenými stroužky česneku a přelijeme rozpuštěným sádlem. Do pekáčku dáme oloupané šalotky, na ně posadíme koleno, podlijeme vývarem a přiklopené pečeme v troubě při 180 °C 1 hodinu za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem. Poté odklopíme, do kolena zapícháme hřebíčky a pečeme dalších 30 minut nebo dokud není maso upečené doměkka.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.3.2015 2:37

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist