Vepřové koleno pečené se šalotkou a česnekem

Suroviny

vepřové koleno
1 ks
cibule
1 ks
česnek
3 stroužky
hřebíčku
7 ks
šalotek
20 ks
sádla
1 PL
vývar, voda, kmín, sůl

Postup přípravy:

Očištěné koleno omyjeme, dáme do osolené vody s oloupaným stroužkem česneku i oloupanou cibulí a vaříme do poloměkka, pak z vody vyjmeme a necháme oschnout. Potom povrch kolena nařežeme do ozdobné mřížky, pokmínujeme, osolíme, potřeme zbylými oloupanými utřenými stroužky česneku a přelijeme rozpuštěným sádlem. Do pekáčku dáme oloupané šalotky, na ně posadíme koleno, podlijeme vývarem a přiklopené pečeme v troubě při 180 °C 1 hodinu za občasného přelévání výpekem a podle potřeby podlévání vývarem. Poté odklopíme, do kolena zapícháme hřebíčky a pečeme dalších 30 minut nebo dokud není maso upečené doměkka.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.3.2015 2:37

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist