Irské koleno

Suroviny

vepřové koleno
1 ks
cibule
dle chuti
česnek
dle chuti
plnotučná hořčice
dle chuti
černé pivo
dle chuti
koření na vepřovou pečení
sůl
dle chuti
zakysaná smetana
1 ks
vepřové sádlo

Postup přípravy:

Očistěné koleno vykostíme tak, aby zůstalo v celku, vnitřní stranu posypeme kořením na pečení, potřeme utřeným česnekem (dva stroužky na jedno koleno), hořčicí, posypeme na kolečka nakrájenou cibulí (1/2 cibule na jedno koleno).

Maso zbalíme, ovážeme pevně režnou nití nebo motouzem (nejlépe by bylo použít síťku na roládu), osolíme.

V pekáči rozpustíme dvě až tři lžíce sádla, vložíme maso, podlejeme vodou a 2 dcl piva, zakryjeme a dáme do vyhřáté trouby péct. Podle potřeby obracíme a podléváme převařenou vodou.

Když je maso téměř měkké, odkryjeme a dopečeme do červena.

Upečené maso vyndáme a do výpeku dáme asi 2-3 lžíce smetany, asi 1 dcl piva a krátce povaříme, podle chuti štávu přisolíme.

Nakrájené maso na talíři přelejeme hotovou šťávou a podáváme s houskovým knedlíkem, brambory nebo čerstvým chlebem.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist