medová vepřová kolena na pivě

Suroviny

zadní vepřové koleno
2 ks
česnek
8 stroužků
bobkový list
4 ks
světlé pivo
500 ml
dijonská hořčice
2 PL
med
2 PL
sádlo
2 PL
voda
1 hrnek
pepř
1 KL
sůl
1 KL

Postup přípravy:

Větší kolena přesekneme, osolíme, opepříme, okořeníme drceným bobkovým listem, přendáme do mísy a zalijeme pivem, ve kterém jsme rozmíchali lžíci medu a necháme do druhého dne marinovat. Kolena přendáme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme druhým pekáčem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Po 1 hodině pečení přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přiklopíme a pečeme dalších 45 minut, potom sundáme druhý pekáč a 15-20 minut necháme odkrytá, aby se udělala kůrčička. Maso vyjmeme do výpeku, zamícháme dijonskou hořčici, prohřejeme a přecedíme a propasírujeme přes síto. Kolena na talíři nebo prkénku přelijeme výpekem.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2015 6:48| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist