medová vepřová kolena na pivě

Suroviny

zadní vepřové koleno
2 ks
česnek
8 stroužků
bobkový list
4 ks
světlé pivo
500 ml
dijonská hořčice
2 PL
med
2 PL
sádlo
2 PL
voda
1 hrnek
pepř
1 KL
sůl
1 KL

Postup přípravy:

Větší kolena přesekneme, osolíme, opepříme, okořeníme drceným bobkovým listem, přendáme do mísy a zalijeme pivem, ve kterém jsme rozmíchali lžíci medu a necháme do druhého dne marinovat. Kolena přendáme do pekáče, zalijeme marinádou, přikryjeme druhým pekáčem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C. Po 1 hodině pečení přidáme nakrájenou cibuli a česnek, přiklopíme a pečeme dalších 45 minut, potom sundáme druhý pekáč a 15-20 minut necháme odkrytá, aby se udělala kůrčička. Maso vyjmeme do výpeku, zamícháme dijonskou hořčici, prohřejeme a přecedíme a propasírujeme přes síto. Kolena na talíři nebo prkénku přelijeme výpekem.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2015 6:48| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist