Tradiční medovník

Suroviny

máslo
300 g
krupicový cukr
300 g
med
5 PL
polotučné mléko+200ml
2 PL
vejce
1 ks
jedlá soda
1 KL
hladká mouka+3PL
450 g
žloutek
1 ks

Postup přípravy:

Na medové pláty: 100 g másla, 150 g krupicového cukru, 5 lžic medu, 2 lžíce polotučného mléka, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, 450 g hladké mouky

Na krém: 200 ml polotučného mléka, 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, 200 g másla, 150 g krupicového cukru, 1 žloutek

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Příprava těsta:
Všechny přísady až na mouku smícháme v míse. Tu posadíme na hrnec, ve kterém se vaří voda, a pomocí metličky šleháme v páře. Měli bychom získat směs malinko řidší konzistence, než je majonéza.

Pak vsypeme mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 4 díly, zabalíme do folie na potraviny nebo do mikrotenových sáčků, aby neoschlo.

Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Z dílů těsta vyvalujeme na pečicím papíru tenké pláty, které můžeme pro úhlednost vykrojit pokličkou. Klademe je na plech a asi 3 minuty pečeme do růžovozlaté barvy.

Vyjmeme z trouby, sejmeme z papíru a spojujeme krémem.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Příprava krému:
Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a směs uvedeme do varu. Za stálého míchání takzvaně odpalujeme.

Vypneme sporák a hmotu promícháváme do vychladnutí, resp. do pokojové teploty. Pak zatřeme máslo, které musí být rovněž pokojové teploty – jinak by se krém srazil – cukr a žloutek.

Jednotlivé pláty těsta spojujeme krémem a vrstvíme medovník.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.12.2011 3:09| autor: mooniczcza

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist