Tradiční medovník

Suroviny

máslo
300 g
krupicový cukr
300 g
med
5 PL
polotučné mléko+200ml
2 PL
vejce
1 ks
jedlá soda
1 KL
hladká mouka+3PL
450 g
žloutek
1 ks

Postup přípravy:

Na medové pláty: 100 g másla, 150 g krupicového cukru, 5 lžic medu, 2 lžíce polotučného mléka, 1 vejce, 1 lžička jedlé sody, 450 g hladké mouky

Na krém: 200 ml polotučného mléka, 3 vrchovaté lžíce hladké mouky, 200 g másla, 150 g krupicového cukru, 1 žloutek

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Příprava těsta:
Všechny přísady až na mouku smícháme v míse. Tu posadíme na hrnec, ve kterém se vaří voda, a pomocí metličky šleháme v páře. Měli bychom získat směs malinko řidší konzistence, než je majonéza.

Pak vsypeme mouku a vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 4 díly, zabalíme do folie na potraviny nebo do mikrotenových sáčků, aby neoschlo.

Troubu předehřejeme na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Z dílů těsta vyvalujeme na pečicím papíru tenké pláty, které můžeme pro úhlednost vykrojit pokličkou. Klademe je na plech a asi 3 minuty pečeme do růžovozlaté barvy.

Vyjmeme z trouby, sejmeme z papíru a spojujeme krémem.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Příprava krému:
Do kastrůlku vlijeme mléko, přisypeme mouku a směs uvedeme do varu. Za stálého míchání takzvaně odpalujeme.

Vypneme sporák a hmotu promícháváme do vychladnutí, resp. do pokojové teploty. Pak zatřeme máslo, které musí být rovněž pokojové teploty – jinak by se krém srazil – cukr a žloutek.

Jednotlivé pláty těsta spojujeme krémem a vrstvíme medovník.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.12.2011 3:09| autor: mooniczcza

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist