V míse rozšleháme mouku, změklé máslo, sůl a pepř při pomalých otáčkách, dokud se směs nespojuje v menší granule. Přilijeme rozšlehané podmáslí se žloutkem a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a uložíme 30 minut v chladu. Pak ho rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a vyložíme jím lehce vymazanou kulatou formu. Dno propícháme vidličkou a těsto uložíme na 10 minut do mrazničky. Pak dno těsta zakryjeme papírem na pečení, zasypeme suchými fazolemi a zapečeme při 200 °C. Když začnou okraje těsta zlátnout, snížíme teplotu na 150 °C a pečeme dalších 15 minut. Mezitím podusíme na másle jemné kroužky cibule doměkka, přeložíme je do mísy, osolíme a vmícháme muškátový květ, lístky tymiánu a vejce rozšlehaná se smetanou. Upečený korpus necháme částečně zchladnout, odstraníme fazole s papírem, rozetřeme na něj náplň a pečeme ještě 25 minut při 130 °C. Pak na koláč rozložíme plátky sýru a pečeme dalších 10 minut při 170 °C. Koláč podáváme s brusinkovou omáčkou.
Omáčka: Všechny přísady svaříme na polovinu původního množství a před podáváním z omáčky odstraníme kůru a koření.