Na oleji zpěňte nakrájenou šalotku, česnek, přidejte maso a opečte ho ze všech stran. Pak přidejte houby a na kostičky nakrájenou očištěnou zeleninu, osolte, opepřete a poduste doměkka. Případnou tekutinu vyvařte, směs nechte trochu zchladnout. Těsto rozdělte na dva díly a větší vyválejte na kruhový plát. Vložte do koláčové formy, těsto by mělo přesahovat asi 6 cm přes okraj formy. Rozmíchejte vejce se zakysanou smetanou, bujónem a hořčicí, přidejte do houbové směsi, promíchejte a nalijte na těsto. Druhý díl těsta rozválejte na kruh, položte na náplň, několikrát těsto propíchněte špejlí a potřete rozšlehaným vejcem. Přehněte přečnívající těsto do středu koláče, potřete vejcem i okraje, můžete přizdobit zbytky těsta a posypat semínky. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte 5 – 10 minut, pak teplotu snižte a zvolna pečte cca 40 minut.