Špenátový nákyp se sýrem

Suroviny

mražený špenát
800 g
sýr Eidam
150 g
mléko
500 ml
vaječný bílek
4 ks
hladká mouka
2 PL
vegeta
1 KL
muškátový oříšek
1 špetka
sůl, pepř

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Špenát necháme rozmrznout, přidáme najemno strouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř.

Uvaříme bešamel. Mléko přivedeme k varu, postupně zašleháme mouku, ochutíme špetkou muškátového oříšku a vegetou. Krátce povaříme a přilijeme ke špenátu.

Do vychladlé směsi opatrně vmícháme sníh z bílků a plníme do 2/3 do vymazané a moukou vysypané zapékací misky. Zapékáme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.6.2012 9:38| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist