Špecle (noky)

Suroviny

hrubá mouka
200 g
hladká mouka
200 g
vegeta
1,5 PL
vejce
4 ks
voda
150-200 ml
nasekaná petrželka
1 PL
nastrouhaný parmazán
2 PL
prášek do pečiva
1 ČL
žampiony
500 g
olej
3 PL
sušené hřiby
1/2 hrsti
smetana na vaření
300 ml
bílé víno
50 ml
anglická slanina (krájená)
50 g
cibule
1 ks

Postup přípravy:

na omáčku: 500g žampionů, 3 lžíce oleje, asi půl hrsti sušených hříbků, 1 lžíce vegety, 300ml smetany na vaření, 50ml bílého vína, 50g krájené anglické slaniny, 1 cibule

Smícháme obě mouky s práškem do pečiva a lžičkou vegety, přidáme vejce a za šlehání elektrickým šlehačem přidáváme vodu. Když je těsto hladké přidáme petržel a parmezán a těsto necháme 15 min. odpočinout.

Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a pomocí nože odsekáváme z prkénka malé kousky těsta a házíme do vroucí vody (můžeme použít síto na halušky). Vaříme asi 5 min. a pak cedníkem vyjmeme z vody.

Omáčka:
Sušené hříbky máčíme ve vodě – potom zcedíme. Žampiony nakrájené ne čtvrtky osmahneme na oleji, přidáme hříbky a vegetu a vše asi 10 minut dusíme. Nakonec vmícháme smetanu, víno a i špecle – vše pečlivě promíchané ještě 2 min. vaříme. Cibuli na kolečka a slaninu nasucho osmahneme a na talíři jimi ozdobíme špecle s omáčkou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.6.2011 5:54| autor: prochazkovaiva

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist