Špecle (noky)

Suroviny

hrubá mouka

200 g

hladká mouka

200 g

vegeta

1,5 PL

vejce

4 ks

voda

150-200 ml

nasekaná petrželka

1 PL

nastrouhaný parmazán

2 PL

prášek do pečiva

1 ČL

žampiony

500 g

olej

3 PL

sušené hřiby

1/2 hrsti

smetana na vaření

300 ml

bílé víno

50 ml

anglická slanina (krájená)

50 g

cibule

1 ks

Postup přípravy:

na omáčku: 500g žampionů, 3 lžíce oleje, asi půl hrsti sušených hříbků, 1 lžíce vegety, 300ml smetany na vaření, 50ml bílého vína, 50g krájené anglické slaniny, 1 cibule

Smícháme obě mouky s práškem do pečiva a lžičkou vegety, přidáme vejce a za šlehání elektrickým šlehačem přidáváme vodu. Když je těsto hladké přidáme petržel a parmezán a těsto necháme 15 min. odpočinout.

Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a pomocí nože odsekáváme z prkénka malé kousky těsta a házíme do vroucí vody (můžeme použít síto na halušky). Vaříme asi 5 min. a pak cedníkem vyjmeme z vody.

Omáčka:
Sušené hříbky máčíme ve vodě – potom zcedíme. Žampiony nakrájené ne čtvrtky osmahneme na oleji, přidáme hříbky a vegetu a vše asi 10 minut dusíme. Nakonec vmícháme smetanu, víno a i špecle – vše pečlivě promíchané ještě 2 min. vaříme. Cibuli na kolečka a slaninu nasucho osmahneme a na talíři jimi ozdobíme špecle s omáčkou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.6.2011 5:54| autor: prochazkovaiva

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist