Těstoviny s vepřovými žebírky v červené omáčce

testoviny-s-veprovymi-zebirky-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

těstoviny penne
400 g
vepřové žebírko
500 g
loupané rajče
3 konzervy
řapíkatý celer
2 stonky
olivový olej
3 PL
mrkev
1 ks
cibule
2 ks
česnek
3 stroužky
sůl
dle chuti
parmezán
dle chuti

Postup přípravy:

Na zahřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený česnek, mrkev, řapíkatý celer necháme na nízkém plameni bublat asi 5 minut. Očištěná žebírka rozkrájíme, vhodíme do hrnce se zeleninou při střední teplotě asi 5 minut prohřejeme. Do hrnce přidáme loupaná rajčata (bez tekutiny), osolíme, přivedeme do varu, snížíme teplotu a na nízkém plameni dusíme asi 2 hodiny, až omáčka zhoustne a maso je měkké. Těstoviny uvaříme asi 6 minut ve slané vodě a promícháme s omáčkou. Maso nakrájíme na menší kusy a přidáme k těstovinám. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem parmezán.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.9.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist