Smetanovo - hořčicová omáčka

Suroviny

hovězí zadní
sůl
pepř
olej
cibule
plnotučná hořčice
masox
šlehačka
zakysaná smetana
hladká mouka
mléko
citron

Postup přípravy:

Hovězí zadní maso nakrájíme na dlouhé nudličky. Cibuli orestujeme na oleji dozlatova, přidáme maso, sůl, pepř a masox (pokud nebudete dělat velké množství, úplně bude stačit jen půl kostičky).

Dusíme, dokud není masíčko úplně měkkoučké. Přidáme 4-6 lžic plnotučné hořčice (znovu dle množství omáčky) a zalijeme směsí ze šlehačky, zakysané smetany a hladké mouky. Dle potřeby zředíme mlékem. Dochutíme šťávou a kůrou z citrónu, popř. Podravkou.

U nás podáváme s houskovým knedlíkem, ale maminy dělají i s těstovinami, rýží, brambory – prostě každý dle své chuti…..

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist