Popovický guláš s křenem a pivem

Suroviny

cibule
1 ks
česnek
1 hrst
hovězí maso
1 kg
chléb
20 dkg
kmín
1 ČL
křen
1 PL
majoránka
1 PL
pálivá paprika
1 ČL
pepř
1 ČL
pivo
1 ks
rajský protlak
1 ks
sůl
1 ČL
vývar
5 dcl
příloha

Postup přípravy:

Doporučené přílohy: bramboráčky, houskové knedlíky.

Hovězí maso přední pokrájíme na kostky. Oloupanou a nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova, přidáme maso, mletý pepř, sůl, česnek a opečeme. Přidáme rajčatový protlak, orestujeme, zasypeme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme ještě kmín a dusíme doměkka.

Guláš zahustíme přes cedník namočeným chlebem. Mezi prsty rozemneme majoránku a dovaříme do potřebné hustoty. Těsně před dovařením přilijeme pivo Kozel světlý.

Guláš můžeme dle potřeby přiostřit pálivou paprikou. Přímo na talíři polijeme maso a přidáme jemně nastrouhaný křen.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.4.2011 6:14| autor: Roman1

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist