Pečené selské kuře na houbách

Suroviny

selské kuře
1,5 kg
koření Zlaté kuře
1 PL
máslo
100 g
mražené houby
30 dkg
rýže

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme na čtyři díly, přičemž vyřízneme celou páteřní kost, bohatě vetřeme koření „Zlaté kuře“ a necháme odležet nejlépe do druhého dne.

Vložíme do pekáče a na každý díl kuřete položíme plátek másla a přidáme 2 dl vody. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180 stupních cca 60 minut a následně přidáme pod kuře do výpeku rozmraženou směs hub.

Dalších 30 minut již pečeme odkryté s častým přeléváním kuřete výpekem tak, aby vznikla křupavá kůrka a kuře chytlo chuť přidaných hub. Po dopečení kuřete, šťávu přelijeme do malého hrnce, přidáme v trošce vody rozmíchanou hl. mouku pro zahuštění a necháme lehce provařit cca 10 minut a vložíme i oříšek másla pro její zjemnění.

Podáváme s rýží ta je k tomu to nej, nej, nej.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.7.2011 11:20| autor: Colombo65

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist