Pečené selské kuře na houbách

Suroviny

selské kuře
1,5 kg
koření Zlaté kuře
1 PL
máslo
100 g
mražené houby
30 dkg
rýže

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme na čtyři díly, přičemž vyřízneme celou páteřní kost, bohatě vetřeme koření „Zlaté kuře“ a necháme odležet nejlépe do druhého dne.

Vložíme do pekáče a na každý díl kuřete položíme plátek másla a přidáme 2 dl vody. Pekáček zakryjeme alobalem a pečeme při 180 stupních cca 60 minut a následně přidáme pod kuře do výpeku rozmraženou směs hub.

Dalších 30 minut již pečeme odkryté s častým přeléváním kuřete výpekem tak, aby vznikla křupavá kůrka a kuře chytlo chuť přidaných hub. Po dopečení kuřete, šťávu přelijeme do malého hrnce, přidáme v trošce vody rozmíchanou hl. mouku pro zahuštění a necháme lehce provařit cca 10 minut a vložíme i oříšek másla pro její zjemnění.

Podáváme s rýží ta je k tomu to nej, nej, nej.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.7.2011 11:20| autor: Colombo65

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist