Kuře s brusinkovou omáčkou

kure-s-brusinkovou-omackou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

malé kuře
1 ks
sušené brusinky
100 g
škrobová moučka
2 ČL
citrónová šťáva (z 1 ks citrónu)
1 ks
cibule
1 ks
slepičí bujón
1 kostka
voda
300 ml
máslo
1 PL
cukr
2 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Kuře omyjte, osušte, nasekejte na čtvrtky, osolte je a opepřete, dejte do pekáčku, podlijte 100 ml vody, vložte do vyhřáté trouby a upečte doměkka. V kastrůlku zpěňte na másle drobně nakrájenou cibuli, zalijte 300 ml vody, přidejte kostku bujónu a krátce povařte. Přeceďte, přidejte předem dobře propláchnuté brusinky, cukr, citrónovou šťávu a zvolna vařte asi 10 minut. V trošce vody rozmíchejte škrobovou moučku, nalijte ji k brusinkám a povařte do zhoustnutí. Podle chuti můžete ještě osolit, opepřit (i chilli), okyselit nebo osladit. Upečené kuře podávejte s vařenou rýží a přelité omáčkou.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.3.2024 3:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist