Králík se slaninou a nádivkou

Suroviny

králík
cibule
1 ks
slanina
400 g
tuk
1 PL
vývar
300 ml
mléko
100 ml
víno
100 ml
česnek
4 stroužky
vejce
3 ks
máčená žemle v mléce
3 ks
zelená petrželka
sůl,pepř
muškátový květ

Postup přípravy:

Nádivka: 3 vejce, 3 žemle v mléce, 5 dkg másla, zelená petržel, sůl, muškátový květ, pepř

Maso z králíka nakrájíme na díly a prošpikujeme slaninou, osolíme a orestujeme na tuku, poté přidáme nahrubo krájenou slaninu, česnek a cibuli. Opečeme tak, aby králík získal zlatohnědou barvu, podlijeme vývarem a vínem a dusíme do změknutí.

Na nádivku umícháme vejce s kouskem másla, přidáme housky rozmočené v mléce, sekanou zelenou petržel, muškátový květ, pepř a sůl. Nádivku rozetřeme do vymaštěné formy, nahoře potřeme máslem a dáme zapéci dozlatova.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist