Králík na citrónu po Zakyntosku

kralik-na-citronu-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

zadní králičí stehno

4 ks

citrónová šťáva (ze 3 citrónů)

3 ks

olivový olej

5 PL

Postup přípravy:

Králičí stehna omyjeme, vložíme do hluboké mísy a přelijeme šťávou ze 2 citrónů zředěnou vodou, aby byla stehna ponořena. Druhý den stehna vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Pokapeme citrónovou šťávou ze zbývajícího citrónu a podlijeme horkou vodou. Dusíme pomalu pod pokličkou, až je maso měkké. Je-li potřeba, tak ještě stehna trochu podlijeme. Podáváme s rýží a opečeným bramborem. Králík na citrónu je specialita ze Zakyntosu, v tomto případě se jedná o divokého králíka, ale i králíkem domácím nic nezkazíme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.8.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist