Pečený králík se zeleninou

peceny-kralik-se-zeleninou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

zadní část králíka
1 ks
slanina
50 g
česnek
6 stroužků
sůl, pepř
dle chuti
tymián
dle chuti
šalotka
4 ks
rajče
4 ks
zelená paprika
1ks
červená paprika
1 ks
cuketa
1 ks

Postup přípravy:

Zadní část králíka odblaňte a prošpikujte 50 g na klínky nakrájené slaniny. Položte ho do pekáčku, potřete ho prolisovaným česnekem, osolte, opepřete a posypte tymiánem. Přidejte 4 na čtvrtky nakrájené šalotky, podlijte a pečte půl hodiny zakryté poklicí. Poklici sundejte, přidejte 4 oloupaná nakrájená rajčata, nakrájenou zelenou a červenou papriku, oloupanou na kostky nakrájenou cuketu, 2 – 3 oloupané na plátky nakrájené stroužky česneku. Zeleninu mírně osolte, posypte tymiánem a dopečte doměkka. Během pečení podle potřeby podlévejte, ale ne moc a zeleninu promíchávejte.

Tip: podávejte s vařenými brambory.

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist