Knedlo, vepřo, zelo

vepro-knedlo-zelo-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

prorostlé vepřové maso
600 g
cibule
1 ks
vývar nebo bílé víno
200 ml
sůl a pepř
na dochucení
zelí
1 hlávka
tuk
10 g
cibule
1 ks
hladká mouka
na zahuštění
cukr
4 kostky
ocet
4 lžíce
sůl
na dochucení
kmín
na dochucení

Postup přípravy:

Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáče, obložíme drobně pokrájenou cibulí, podlijeme vývarem nebo vínem, jak kdo má rád, pekáč přiklopíme a pečeme zhruba půl hodiny. Je-li třeba, podléváme maso v průběhu pečení pouze horkou vodou. Když je maso měkké, pokrájíme ho na porce a máme připraveno na servírování.

Hlávku zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a dusíme do měkka. Na tuku zpěníme cibuli, zaprášíme moukou, trochu osmažíme, podlijeme vodou ze zelí (asi 100 až 150 ml) a důkladně povaříme. Pak přidáme měkké zelí, do kterého přidáme cukr, ocet, sůl, kmín a dál už nevaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Hodnocení

1.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.5.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist