Kachna pečená na víně se zeleninou

Suroviny

kachna
1 ks
sůl
sádlo
2 PL
cibule
1 ks
mrkev
petržel
celer
rajčatový protlak
1 PL
červené víno
1 sklenice
hladká mouka
2 PL
citrónová šťáva
brusinkový kompot
2 PL
cukr
1 špetka
pepř
4 ks
nové koření
4 ks
bobkový list
1 ks
voda

Postup přípravy:

Na pánev dáme sádlo, které zahřejeme a osmahneme na něm pokrájenou mrkev, celer a petržel. Asi po 5 minutách přidáme cibuli pokrájenou na tenká kolečka a ještě chvíli restujeme. Kachnu omyjeme, osolíme na povrchu i uvnitř a na osmahnuté zelenině ji po všech stranách opečeme. Podlijeme ji vodou, přidáme koření a citronovou šťávu a přendáme i se zeleninou na pekáč. Pečeme v troubě přiklopené vrchním dílem pekáče.

Kachnu pravidelně přeléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme vodou, polovinou dávky vína a průběžně odebíráme vypečené sádlo. Měkkou kachnu vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání restujeme.

Šťávu zalijeme vodou, rozšleháme, přidáme rajčatový protlak, kompot a za častého míchání povaříme v hustou omáčku. Přecedíme ji, ochutíme vínem, cukrem
a citronovou šťávou a dosolíme podle chuti.

Jako příloha k pečené kachně je nejvhodnější houskový nebo bramborový knedlík.

 

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
22.3.2011 2:03| autor: fobbia

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist