Dušená hovězí pečeně se sýrem a slaninou

Suroviny

polévková zelenina
1 svazek
rajčata
4 ks
cibule
2 ks
olej
4 PL
hovězí květová špička
1 kg
masový vývar
1/4 l
sůl
1 a 1/2 ČL
pepř
sladká paprika
1 PL
plnotučná hořčice
2 ČL
ementál
120 g
slanina
6 plátků
hustá kysaná smetana
1/8 l

Postup přípravy:

Zeleninu očistěte, cibule oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Osolené maso osmahněte na rozpáleném oleji ve vyšší pánvi a pak je vyjměte. V tuku opečte zeleninu a kostičky cibule. Zalijte vývarem, okořeňte a přidejte hořčici. Uveďte do varu. Přidejte maso, duste pod poklicí do měkka při nízké teplotě. Pečení přendejte do ohnivzdorné mísy, obložte sýrem a slaninou a 10 minut gratinujte (zapékejte) v troubě nebo na grilu. Šťávu přeceďte, společně se smetanou svařte v mírně zahuštěnou šťávu, ochuťte, podávejte zvlášť.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist