Dort s jahodami a kiwi

Suroviny

vejce
2 ks
cukr krsytal
150 g
vanilkový cukr
1 balíček
polohrubá mouka
50 g
maizena
50 g
sůl
1 špetka
vanilkový pudink
1 balení
mléko
500 ml
žloutek
1 ks
máslo
100 g
kysaná smetana
200 ml
jahody
500 g
kiwi
3 ks
želatina
1 balíček

Postup přípravy:

Korpus: vejce 2 ks, cukr krystal 150 g, vanilkový cukr 1 ks, polohrubá mouka 50 g, maizena 50 g, sůl 1 špetka

Krém: vanilkový pudink 1 ks, mléko 500 ml, žloutek 1 ks, máslo 100 g, kysaná smetana 200 ml, jahody 500 g, kiwi 3 ks, želatina 1 ks

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Do pěny utřeme žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a maizenu. Ušleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta. Vymažeme a vysypeme dortovou formu. Pečeme 20 minut při 180 °C. V 500 ml mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutkem a zbylým tukem. Po lžících vmícháme pudink a kysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlý korpus a na něj vyrovnáme omyté a pokrájené ovoce. Podle návodu připravíme želatinu a polijeme jí ovoce.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2011 8:31| autor: Janie

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist