Dort s jahodami a kiwi

Suroviny

vejce
2 ks
cukr krsytal
150 g
vanilkový cukr
1 balíček
polohrubá mouka
50 g
maizena
50 g
sůl
1 špetka
vanilkový pudink
1 balení
mléko
500 ml
žloutek
1 ks
máslo
100 g
kysaná smetana
200 ml
jahody
500 g
kiwi
3 ks
želatina
1 balíček

Postup přípravy:

Korpus: vejce 2 ks, cukr krystal 150 g, vanilkový cukr 1 ks, polohrubá mouka 50 g, maizena 50 g, sůl 1 špetka

Krém: vanilkový pudink 1 ks, mléko 500 ml, žloutek 1 ks, máslo 100 g, kysaná smetana 200 ml, jahody 500 g, kiwi 3 ks, želatina 1 ks

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Do pěny utřeme žloutky se 75 g cukru a s vanilkovým cukrem. Přidáme mouku a maizenu. Ušleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta. Vymažeme a vysypeme dortovou formu. Pečeme 20 minut při 180 °C. V 500 ml mléka uvaříme pudink a necháme vychladnout. Utřeme máslo se žloutkem a zbylým tukem. Po lžících vmícháme pudink a kysanou smetanu. Krémem potřeme vychladlý korpus a na něj vyrovnáme omyté a pokrájené ovoce. Podle návodu připravíme želatinu a polijeme jí ovoce.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2011 8:31| autor: Janie

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist