Ořechový dort

profimedia-0014112412-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vejce
6 ks
olej
1 lžíce
pískový cukr
6 lžic
polohrubá mouka
6 lžic
kypřící prášek do pečiva
špetka
tuk
na vymazání
hrubá mouka
na vysypání formy
Krém
mléko
500 ml
pudinkový prášek s příchutí čokolády
1 balíček
tuk
200 g
moučkový cukr
100 g
nastrouhaná jádra oříšků
100 g

Postup přípravy:

Žloutky dáme do misky a se 3 lžícemi cukru utřeme do pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh, přidáme zbývající cukr a ušleháme dohusta. Sníh přidáme spolu s prosetou moukou smíchanou s práškem do pečiva ke žloutkové pěně a opatrně zamícháme. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dorůžova. Upečený a vychladlý piškot dvakrát podélně rozkrojíme. Piškotové pláty spojíme oříškovým (ořechovým) krémem, povrch dortu potřeme krémem, posypeme nastrouhanými oříšky a sáčkem s hvězdicovitou zdobičkou na něj nastříkáme od kraje do středu vlnovky. Necháme ztuhnout a nakrájíme na dílky.

Příprava krému: Pudinkový prášek rozmícháme v mléce a uvaříme pudink. Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny, postupně zašleháme vychladlý pudink a nakonec opražená nastrouhaná jádra oříšků (ořechů).

TIP: Nahraďte část mouky nastrouhanými jádry oříšků.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist