Mražený jogurtový dort s ovocem

Suroviny

bílý jogurt

4 dcl

mražené bobulové ovoce

400 g

kefírové mléko

1,5 dcl

smetana ke šlehání

1,2 dcl

med

3 PL

oválné cukrářské piškoty

12 ks

bílý jogurt

50 g

červené víno

1 dcl

Postup přípravy:

Ovocné pyré: 150 g mraženého bobulového ovoce, 50 g bílého jogurtu, 1 dl červeného vína, 2 lžíce medu

Dortovou formu vyložíme až přes okraje potravinářskou fólií a po obvodu naskládáme na poloviny překrojené cukrářské piškoty. V míse smícháme kefírové mléko, jogurt a med. Přidáme mražené ovoce, ušlehanou smetanu a promícháme. Směs nalijeme do připravené formy a vložíme ji na 2 hodiny do mrazničky. Mezitím připravíme pyré. Bobulové ovoce rozmixujeme s medem, jogurtem a červeným vínem. Pyré nalijeme na předmražený dort a pokračujeme ještě 1 – 2 hodiny v mražení. Před podáváním necháme dort stát asi 10 minut při pokojové teplotě a pak ho nakrájíme ostrým nožem na porce.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist