Piškotový nepečený dort s ovocem a smetanou

Suroviny

dětské piškoty

3 balení

zakysaná smetana

750 ml

šlehačka

250 ml

vanilkový cukr

2 balíčky

cukr krystal nebo třtinový

4-5 PL

ovoce - mražené, kompotované, ale i čerstvé

dle potřeby

domácí nebo kupovaná šťáva s trochou vody

dle potřeby

kousek čokolády na strouhání navrch, mleté ořechy

dle potřeby

Postup přípravy:

Šlehačku si ušleháme, vmícháme do ní zakysané smetany a osladíme. Do kulaté formy si mezitím vyskládáme první vrstvu piškotů, na které poklademe ovoce. Záleží na vás, výtečné a osvěžující jsou mandarinky, ananas, jahody, rybíz, ale i maliny, borůvky či mix ovoce. Pokud nemáme ovoce kompotované, které pustí do piškotů sladkost, rozředíme si v hrnku trochu domácí nebo kupované šťávy ve vodě a piškoty pokapeme. Nebudou tvrdé. Na piškoty s vrstvou ovoce dáme oslazenou směs šlehačky a zakysané smetany. Takto postupujeme až na vrch dortu a nastrouháme čokoládu. Pokud máme, můžeme přidat i mleté ořechy. Dort dáme vychladit do druhého dne do lednice, pěkně ztuhne. Dá se ovšem jíst už za dvě hodiny, pokud nějak pospícháme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist