Domácí paštika

Suroviny

kuřecí játra

30 dkg

vepřová játra

20 dkg

vepřový vůček

40 dkg

cibule

30 dkg

sůl a pepř

dle chuti

tymián, rozmarýn

dle chuti

divoké koření

dle chuti

koňak

5 dcl

vejce

3 ks

smetana

0,3 l

anglická slanina

dle chuti

Postup přípravy:

Maso a játra nakrájet na větší kousky a společně upéct..nechat vychladnout. Pak vše namixovat – přidat koňak, vejce, smetanu a znovu mixovat. Dochutit solí, pepřem. Forma – nejlépe srnčí hřbet, se vyloží alobalem a na něj naklademe anglickou slaninu.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Do formy nalijeme paštikovou hmotu, kterou také poklademe anglickou slaninou a nakonec přikryjeme alobalem. Pak se do pekáče dá voda, aby dosahovala cca 1cm pod okraj formy, a pečeme v troubě na 100-120 stupňů cca 3,5hod. Po upečení vyklopíme paštiku na prkénko a necháme vychladnout.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.9.2012 2:24| autor: avalsora

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist