Domácí paštika

Suroviny

kuřecí játra
30 dkg
vepřová játra
20 dkg
vepřový vůček
40 dkg
cibule
30 dkg
sůl a pepř
dle chuti
tymián, rozmarýn
dle chuti
divoké koření
dle chuti
koňak
5 dcl
vejce
3 ks
smetana
0,3 l
anglická slanina
dle chuti

Postup přípravy:

Maso a játra nakrájet na větší kousky a společně upéct..nechat vychladnout. Pak vše namixovat – přidat koňak, vejce, smetanu a znovu mixovat. Dochutit solí, pepřem. Forma – nejlépe srnčí hřbet, se vyloží alobalem a na něj naklademe anglickou slaninu.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Do formy nalijeme paštikovou hmotu, kterou také poklademe anglickou slaninou a nakonec přikryjeme alobalem. Pak se do pekáče dá voda, aby dosahovala cca 1cm pod okraj formy, a pečeme v troubě na 100-120 stupňů cca 3,5hod. Po upečení vyklopíme paštiku na prkénko a necháme vychladnout.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.9.2012 2:24| autor: avalsora

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist