Jemná domácí paštika s koňakem

Suroviny

vepřový bok
500 g
vepřová játra
200 g
vepřové sádlo
100 g
sušené mléko
1 PL
smetana ke šlehání
1 dcl
koňak
0,5 dcl
cherry
0,5 dcl
vejce
3 ks
česnek
2 stroužky
sůl
1 špetka
pepř
1 špetka

Postup přípravy:

Vepřový bok dvakrát pomeleme. Játra promícháme v kuchyňském robotu se šlehačkou a vejci, přidáme i pomletý vepřový bok. Směs okořeníme, osolíme a přisypte sušené mléko. Nakonec do hmoty přilijeme oba alkoholy a přidáme na kostičky nakrájené syrové sádlo. Na dno zavařovací sklenice dáme lžíci vyškvařeného sádla a po okraj ji naplníme masovou směsí, důkladně uzavřeme. Sterilujte v zavařovacím hrnci nebo v troubě předehřáté na 75 °C cca 90 až 120 minut.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.8.2015 7:23| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist