Paté en croute - paštika v těstíčku

pastika-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

vepřové maso (ramínko, nebo krkovici)
1,5 kg
sůl
30 g
petržel
50 g
šalotka
50 g
česnek
30 g
vejce
3 ks
suché bílé víno
3 sklenice
listové těsto
600 g
želatina
4 plátky
vývar
300 ml
madeira
1 PL
pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Maso nakrájené na malé kousky, zeleninu na kousky a všechny přísady (kromě želatiny, madeiry a vývaru) důkladně promícháme a necháme přes noc v chladu marinovat. Vyváleným těstem (asi 4 mm silným) vyložíme obdélníkovou zapékací formu a naplníme masovou směsí. Pečeme při 200 stupních asi 50 minut, posledních 15 minut snížíme teplotu na 180 stupňů. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, přidáme horký vývar, madeiru a mícháme až se želatina rozpustí. Na hotovou paštiku nalijeme želatinovou směs a necháme přes noc v chladu. Vyklopíme z formy a nakrájíme na silné plátky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.5.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist