Paté en croute - paštika v těstíčku

pastika-1100x618.jpg Zdroj: archiv redakce

Suroviny

vepřové maso (ramínko, nebo krkovici)
1,5 kg
sůl
30 g
petržel
50 g
šalotka
50 g
česnek
30 g
vejce
3 ks
suché bílé víno
3 sklenice
listové těsto
600 g
želatina
4 plátky
vývar
300 ml
madeira
1 PL
pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Maso nakrájené na malé kousky, zeleninu na kousky a všechny přísady (kromě želatiny, madeiry a vývaru) důkladně promícháme a necháme přes noc v chladu marinovat. Vyváleným těstem (asi 4 mm silným) vyložíme obdélníkovou zapékací formu a naplníme masovou směsí. Pečeme při 200 stupních asi 50 minut, posledních 15 minut snížíme teplotu na 180 stupňů. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, přidáme horký vývar, madeiru a mícháme až se želatina rozpustí. Na hotovou paštiku nalijeme želatinovou směs a necháme přes noc v chladu. Vyklopíme z formy a nakrájíme na silné plátky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.5.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist