Paté en croute - paštika v těstíčku

pastika-1100x618.jpg

Suroviny

vepřové maso (ramínko, nebo krkovici)

1,5 kg

sůl

30 g

petržel

50 g

šalotka

50 g

česnek

30 g

vejce

3 ks

suché bílé víno

3 sklenice

listové těsto

600 g

želatina

4 plátky

vývar

300 ml

madeira

1 PL

pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Maso nakrájené na malé kousky, zeleninu na kousky a všechny přísady (kromě želatiny, madeiry a vývaru) důkladně promícháme a necháme přes noc v chladu marinovat. Vyváleným těstem (asi 4 mm silným) vyložíme obdélníkovou zapékací formu a naplníme masovou směsí. Pečeme při 200 stupních asi 50 minut, posledních 15 minut snížíme teplotu na 180 stupňů. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě, přidáme horký vývar, madeiru a mícháme až se želatina rozpustí. Na hotovou paštiku nalijeme želatinovou směs a necháme přes noc v chladu. Vyklopíme z formy a nakrájíme na silné plátky.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.5.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist