Lahodná domácí paštika z kuřecích jater s tymiánem

Suroviny

kuřecí játra

1 kg

šlehačka 30%

1 ks

máslo

1 kostka

česnek

4 stroužky

cibule

1 ks

tymián

1 ČL

sůl a pepř

dle chuti

olivový olej

1 PL

Postup přípravy:

Kuřecí játra dobře omyjeme (nejlépe v misce několikrát propláchneme). Vyřežeme blány a šlachy, které jsou viditelné. U kuřecích jatýrek jich moc není, ale pokud se táhnou jako nit, můžeme blány odstranit. Máme takto játra připravená k osmahnutí. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme cibulku. Nemusí být nijak na drobno, neboť se pak s játry rozmixuje. Cibuli restujeme na sádle nebo oleji, aby zesklovatěla a přidáme k ní játra, která také restujeme. Přidáme česnek, koření – tymián, trochu pepře, ale zatím nesolíme. Solíme, až když jsou kuřecí játra hotová. Restujeme asi 10 minut. Menší část hotových kuřecích jater odeberme zvlášť na talíř a zbylou část rozmixujeme včetně výpeku spolu s kostkou másla, šlehačkou a můžeme přidat i lžíci olivového oleje. Hotovou rozmixovanou játrovou směs vlijeme do misky nebo nějaké nádoby. Při vlévání směsi ji prokládáme kousky jater a povrch můžeme také obložit několika kousky restovaných jatýrek. Paštiku z kuřecích jater dáme do ledničky ztuhnout. Až budeme kuřecí paštiku krájet, kousky jatýrek uvnitř vytvoří zajímavý mozaikový efekt.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.9.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist