Lahodná domácí paštika z kuřecích jater s tymiánem

Suroviny

kuřecí játra
1 kg
šlehačka 30%
1 ks
máslo
1 kostka
česnek
4 stroužky
cibule
1 ks
tymián
1 ČL
sůl a pepř
dle chuti
olivový olej
1 PL

Postup přípravy:

Kuřecí játra dobře omyjeme (nejlépe v misce několikrát propláchneme). Vyřežeme blány a šlachy, které jsou viditelné. U kuřecích jatýrek jich moc není, ale pokud se táhnou jako nit, můžeme blány odstranit. Máme takto játra připravená k osmahnutí. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme cibulku. Nemusí být nijak na drobno, neboť se pak s játry rozmixuje. Cibuli restujeme na sádle nebo oleji, aby zesklovatěla a přidáme k ní játra, která také restujeme. Přidáme česnek, koření – tymián, trochu pepře, ale zatím nesolíme. Solíme, až když jsou kuřecí játra hotová. Restujeme asi 10 minut. Menší část hotových kuřecích jater odeberme zvlášť na talíř a zbylou část rozmixujeme včetně výpeku spolu s kostkou másla, šlehačkou a můžeme přidat i lžíci olivového oleje. Hotovou rozmixovanou játrovou směs vlijeme do misky nebo nějaké nádoby. Při vlévání směsi ji prokládáme kousky jater a povrch můžeme také obložit několika kousky restovaných jatýrek. Paštiku z kuřecích jater dáme do ledničky ztuhnout. Až budeme kuřecí paštiku krájet, kousky jatýrek uvnitř vytvoří zajímavý mozaikový efekt.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.9.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist