Boloňská omáčka

Suroviny

uzený bůček
150 g
mleté maso
350 g
olej
1 PL
větší cibule
1 ks
mrkev
1/2 ks
celer
1/4
česnek
2 stroužky
červené víno
150 ml
bujón
1 l
rajčata
300 g
rajský protlak
2 PL
sůl a pepř
dle chuti
mletá sladká paprika
dle chuti
oregáno
dle chuti

Postup přípravy:

  • Bůček vyškvaříme na oleji stejným způsobem jako bychom dělali špek. Stačí pár kapek oleje, ať není omáčka příliš mastná.
  • Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli, rovněž kořenovou zeleninu. Také mleté maso, které poprášíme mletou sladkou červenou paprikou. Krátce orestujeme.
  • Rychle podlijeme vývarem a červeným vínem, aby nám paprika nezhořkla. Společně dusíme pod poklicí.
  • Spařená rajčata vložíme po redukci objemu a zase dusíme, než se tekutina opět z velké části vytratí.
  • Vložíme pár lžic rajského protlaku, osolíme, opepříme, dáme oregano.
  • Omáčku necháme ještě další ½ hodinu provařit a česnek přidáme v samotném závěru, aby se nám neztratila jeho chuť.

Variací na boloňskou omáčku je nespočet, stejně jako druhů těstovin k ní. Pravé italské špagety, které zůstanou al dente, jsou vaším vytříbeným vkusem, jak stolovat s elegancí a grácií. Omáčka je určená pro více lidí, tak si klidně pozvěte přátele. Jistě jejich pozornosti neunikne, jak výtečně umíte suroviny propojit.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.3.2014 8:10| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist