Baklava

Suroviny

listové těsto
500 g
máslo
100 g
vlašský ořech
120 g
cukr
300 g
mletá skořice
1/2 ČL
voda
3-4 dcl
med
10 PL
citron
1/2
limetka
1/2

Postup přípravy:

Sirup: 3-4dl voda, 300g cukor, 10 lyžic med, šťava z 1/2 citróna a limetky

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Z vody, cukru, medu a citrónovej šťavy pripravíme sirup. Miešame do zahustnutia a a necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme na veľkosť pekáča.

Prvý plát položíme na dno vymasteného pekáča a posypeme polovicou zmesi z orechov, cukru a škorice. Prikryjeme druhým plátom cesta a posypeme druhou polovicou zmesi. Prikryjeme tretím plátom, potrieme ho maslom a nožom narežeme na tretí plát kosoštvorce- cesto neprerežeme!

Nakoniec pokropíme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30-40 minút pri 150°C. Koláč musí byť svetlohnedý. Po upečení ihneď polejeme sirupom. Dáme vychladnúť a podávame chladný koláčik.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.6.2011 10:25| autor: niki1510

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist