Baklava

Suroviny

listové těsto
500 g
máslo
100 g
vlašský ořech
120 g
cukr
300 g
mletá skořice
1/2 ČL
voda
3-4 dcl
med
10 PL
citron
1/2
limetka
1/2

Postup přípravy:

Sirup: 3-4dl voda, 300g cukor, 10 lyžic med, šťava z 1/2 citróna a limetky

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Z vody, cukru, medu a citrónovej šťavy pripravíme sirup. Miešame do zahustnutia a a necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme na veľkosť pekáča.

Prvý plát položíme na dno vymasteného pekáča a posypeme polovicou zmesi z orechov, cukru a škorice. Prikryjeme druhým plátom cesta a posypeme druhou polovicou zmesi. Prikryjeme tretím plátom, potrieme ho maslom a nožom narežeme na tretí plát kosoštvorce- cesto neprerežeme!

Nakoniec pokropíme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 30-40 minút pri 150°C. Koláč musí byť svetlohnedý. Po upečení ihneď polejeme sirupom. Dáme vychladnúť a podávame chladný koláčik.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.6.2011 10:25| autor: niki1510

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist