Baklava
Sirup: 3-4dl voda, 300g cukor, 10 lyžic med, šťava z 1/2 citróna a limetky Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie Z vody, cukru, medu a citrónovej šťavy pripravíme sirup. Miešame do zahustnutia a a necháme vychladnúť. Lístkové cesto rozdelíme na 3 časti a vyvaľkáme na veľkosť pekáča. Prvý plát položíme...
používám filo těsto, s listovým jsem ještě nezkoušela
Baklava-slyším poprvé.Nikdy jsem nebyla v Turecku,asi proto.Snad chutná dobře?
vypadá to moc zajímavě a hlavně dost lákavě , musím vyzkoušet
Baklavu jsem měla možnost v cizině ochutnat, ale pro mě je příšerně sladká.
Baklavu jsme občas přivezli z dovolené jako dárek pro někoho, ale nejdedli jsme ji nikdy, protože je to kalorická bomba
Baklava – recept vypadá velmi lákavě. Bude určitě i dobrý.