Trojbarevný dort se šlehačkovým krémem

Suroviny

hladké mouky

50 g

polohrubé mouky

50 g

krupicového cukru

170 g

vajec

3 ks

hořké čokolády

30 g

oleje

3-4 PL

tuk na vymazání formy

mouka na vysypání formy

smetany ke šlehání

2 balení

lískových nebo vlašských oříšků (namletých)

100 g

másla

100 g

vanilkového cukru

1 balíček

ostrá zavařenina na potření

dle potřeby

nasekané oříšky

dle potřeby

čokoládové hoblinky

dle potřeby

Postup přípravy:

Těsto: 50 g hladké mouky, 50 g polohrubé mouky, 90 g krupicového cukru, 3 vejce, 30 g hořké čokolády, 3–4 lžíce oleje, tuk na vymazání a mouka na vysypání formy

Náplň: 2 kelímky smetany ke šlehání, 80 g cukru, 100 g lískových nebo vlašských oříšků (namletých), 100 g másla, 1 vanilkový cukr, ostrá zavařenina na potření, nasekané oříšky a čokoládové hoblinky na ozdobení

Čokoládu rozehřejte za stálého míchání ve vodní lázni. Bílky vyšlehejte s částí cukru na pevný sníh. Žloutky utřete s čokoládou a zašlehejte do sněhu. Vsypte prosetou mouku, zbylý cukr a olej a zlehka umíchejte vláčné těsto. Naplňte jím vymazanou a vysypanou dortovou formu a vložte do trouby vyhřáté na 170 °C. Korpus upečte (asi 35 minut), špejlí vyzkoušejte propečenost těsta, potom nechte chvíli vychladnout, vyklopte na mřížku a nechte vychladnout úplně. Z korpusu odkrojte asi 1 cm tenký plát a ten rozdrobte do misky. Silnější plát namažte zavařeninou a nechte zaschnout. Svařte 1 kelímek smetany s oběma cukry, přidejte mleté oříšky a opatrně vařte asi 2 minuty do zhoustnutí (občas promíchejte). Směs nechte vychladnout, smíchejte se změklým máslem a ušlehejte do krému. Potom vmíchejte rozdrobenou část korpusu a krém natřete na zavařeninu. Druhý kelímek smetany ušlehejte na tuhou šlehačku a potřete jí dort (nebo ozdobte pomocí cukrářského sáčku). Povrch posypte nahrubo nasekanými oříšky a hoblinkami čokolády. Nechte v chladu ztuhnout a pak podávejte.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.10.2016 4:34| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist