Tradiční vánočka s rozinkami máčenými v rumu

Suroviny

mléko
250 ml
hera
100 g
cukr
100 g
vanilkový cukr
1 ks
žloutky
2 ks
vejce
1 ks
sůl
1 špetka
polohrubá mouka
400 g
hladká mouka
200 g
sušené droždí
2 a 1/2 KL
rozinky (namočit do rumu)
2 hrsti

Postup přípravy:

Nejprve uděláme kvásek, necháme vykvasit. Pak přidáme zbývající ingredience, vypracujeme těsto a necháme vykynout cca 1 hodinu. Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 poloviny. Z jedné poloviny 3 díly, z druhé poloviny 3 díly. Spodní vrstvu vánočky ze 3 velkých dílů, pak další patro ze 3 a vrchní část ze 2 dílů. Mezi jednotlivými patry vánočku potřeme bílkem a nakonec posypeme mandlemi. Necháme ještě nakynout půl hodiny, pak dáme péct do rozpálené trouby na 170 stupňů a pečeme cca 30 minut.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.12.2015 12:41| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist