Tradiční vánočka s rozinkami máčenými v rumu

Suroviny

mléko

250 ml

hera

100 g

cukr

100 g

vanilkový cukr

1 ks

žloutky

2 ks

vejce

1 ks

sůl

1 špetka

polohrubá mouka

400 g

hladká mouka

200 g

sušené droždí

2 a 1/2 KL

rozinky (namočit do rumu)

2 hrsti

Postup přípravy:

Nejprve uděláme kvásek, necháme vykvasit. Pak přidáme zbývající ingredience, vypracujeme těsto a necháme vykynout cca 1 hodinu. Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 poloviny. Z jedné poloviny 3 díly, z druhé poloviny 3 díly. Spodní vrstvu vánočky ze 3 velkých dílů, pak další patro ze 3 a vrchní část ze 2 dílů. Mezi jednotlivými patry vánočku potřeme bílkem a nakonec posypeme mandlemi. Necháme ještě nakynout půl hodiny, pak dáme péct do rozpálené trouby na 170 stupňů a pečeme cca 30 minut.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.12.2015 12:41| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist