Sváteční kokosovo - nugátové řezy

Suroviny

bílky
9 ks
cukr moučka
35 dkg
hrubá mouka
8 PL
kokos
13 dkg
žloutky
9 ks
cukr krupice
13 dkg
kakao
4 PL
káva
1 KL
omega
čokoláda na vaření
1 a půl balíčku

Postup přípravy:

Těsto: 9 bílků, 35 dkg cukru moučka, ušlehat v tuhý sníh, pak lehce vmíchat: 8 lžic hrubé mouky, 13 dkg kokosu

Krém: 9 žloutků, 13 dkg cukru krupice, 2 lžíce kakaa (vrchovaté), 1 kávovou lžičku kávy (suché)

Všechny suroviny dáme do kastrůlku a šleháme v páře (kastrůlek dáme do většího kastrolu s vodou na plotýnku a kaši můžeme lehce šlehat ručním šlehačem do zhoustnutí). Poté necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zašleháme 1 kostku másla.

Těsto rozetřeme do vymazaného a moukou vysypaného velkého pekáče do trouby. Troubu rozehřejeme na 150 stupňů a péci do růžova.

Na vychladlé těsto rozetřeme krém a nakonec pomalu poléváme čokoládovou polevou.

Poleva: V kastrůlku na plotně rozehřejeme 3/4 tuku Omega (nebo jiný tuk), 1 a půl čokolády na vaření, 2 vrchovaté lžíce kakaa na vaření.

Poté necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist